Trendovi

“Gdje god krenuli, uvijek uzmite vrijeme s vama „, stoji u poznatom refrenu popularne grupe Crowded House. Možda nam se čini da smo u posljednjih nekoliko godina, postali malo opsjednuti vremenskom prognozom. Meteorologija je u ovom trenutku tako napredovala, da meteorolozi mogu točno u sat predvidjeti vrijeme. Nekada smo pogledali kroz prozor, i vidjeli kakvo je trenutno vrijeme. Ako je sat ili dva lijevalo kao iz bačve, bili smo mokri do kože. Danas, međutim, više volimo pogledati na zaslonu smartphona, tableta ili računala. To nije uvijek najbolje, jer se često dogodi da vrijeme izvan prozora I nije tako loše, kao što kaže prognoza. Ali s modernim aplikacijama koje se odnose na (mikro) lokalne meteorološke stanice, nude brojne prednosti, posebice jer komuniciraju stvarno točne vremenske podatke. Biti pripremljen, znači više užitka, bezbrižnosti i prije svega sigurnosti. Sportske aktivnosti koje se odvijaju u prirodi vrlo su ovisne o vremenu. Skijanje u magli doista nije ugodno, surfanje bez vjetra je dosadno, a u burnim uvjetima može biti fatalno, planinarenje u nevremenu je neugodno i opasno, brdski biciklizam na blatnim površinama nije nimalo zabavan, prijaviti se na sportske igre i natjecanja na kiši prava je smetnja … Sportski entuzijasti pomažu planirati svoje aktivnosti u prirodi s brojnim iznimno korisnim vremenskim aplikacijama, koje im mogu pomoći u boravku u prirodi.

Na webu postoji pregršt aplikacija. Većina ih radi na sistemima Androida i iOS-u. Neke su besplatne, a neke se plaćaju. Iz cijelog oceana aplikacija koje se nude, odabrali smo one za koje mislimo da će vam dobro doći, prilikom planiranja vaših omiljenih sportskih aktivnosti na otvorenom.

Bergfex Ski in Bergfex Wetter

Bergfex Ski i Bergfex Wetter su popularne aplikacije za skijaše i planinare. Prva nudi vremenske podatke o skijalištima trinaest europskih zemalja, a druga informacije o šest alpskih zemalja. Na tim se aplikacijama mogu dobiti točni podaci o mikro-lokaciji za šest dana. Zahtjevniji korisnici mogu razmotriti i profesionalne verzije koje nude još preciznije i sveobuhvatnije podatke.

Windfinder

Surferi i jedriličari su izuzetno ovisni o vremenu. Zapravo, vrijeme za njih može biti od životne važnosti. Windfinder aplikacija nudi vremenske informacije o vjetrovima, plimama, visinama valova, te o vremenskim frontama … Sve će to pomoći pomorcima bilo da planiraju svoje aktivnosti ili u prilagođavanju svojih planova, kako bi pronašli sigurnu luku ako su već na moru.

Activity Weather

Activity Weather je aplikacija,koja predviđa vremenske podatke za deset dana unaprijed, za oko 150.000 mjesta na svijetu. Ako ste putnik koji kombinira putovanje s sportskim aktivnostima, tada će ova aplikacija biti savršena za vas. Aplikacija također sadrži informacije o UV indeksu četiri dana unaprijed. Uz to, svoje podatke možete dijeliti i sa svojim prijateljima.