Sadržaj

Biciklizam

Genisis Impact 4.7 među početnim modelima nudi podosta više od očekivanog. Pogledajmo koliko daleko može dobaciti ova 29ka.

Intersportov Genesis jedan je od popularnih brendova uglavnom u rekreativnim okvirima, a za dobru reputaciju Genesis bicikala zaslužan je izniman prosjek opreme u zadanoj cijeni. Impact 4.7 drugi je po redu model u hijerarhiji,  a cijena mu je trenutno 3.219,97kn  (sniženo s 4.599,95kn). Radi se o aluminijskom okviru od ustaljene 6061 alu legure, a već činjenica da imamo Tektrove hidraulične kočnice s 180mm rotorima zaslužuje daljnju pažnju.

Geometrija govori da se radi o klasičnom, univerzalnom postavu s 70° na vilici i 73° na cijevi sjedala uz nešto dulji stražnji krak (455mm), koji povoljno djeluje na stabilnost, a ponešto odmaže kod agilnosti. No ovdje se radi o rekreativnom biciklu, pa je sve na svom mjestu. Hod Suntourove XCM vilice iznosi 100mm,  a posjeduje i hidraulično zaključavanje. Tu su Shimanove pogonske komponente Altus – pogon s tri zupčanika, prednji mjenjač i ručice dok je stražnji Deore Shadow s 9 stupnjeva prijenosa.

Prema svemu što smo vidjeli Impact 4.7  ima više nego je potrebno za rekreativni bicikl. Oprema zadire u područje sporta, a pojedinim komponentama se ne bi posramili niti mnogo skuplji bicikli. Okvir nudi jednostavan i dopadljiv dizajn te provjerenu, umjerenu geometriju, koja omogućuje duge vožnje bez zamora, ali i dinamične brdske avanture zahvaljujući 29er kotačima. Možemo reći da se Genesis i ovim biciklom drži svoje formule da ponudi nešto više od premium konkurencije.

Preuzeto sa biker.hr