Ostali sportovi

Odlična ljetna zabava: nekoliko ideja kako povoljno provesti sportske aktivnosti

Odlična ljetna zabava: nekoliko ideja kako povoljno provesti sportske aktivnosti. Za nezaboravne ljetne uspomene ne morate obići cjeli svijet. Možete stvoriti ljepe uspomene u neposrednoj blizini svog doma, u dvorištu, pored jezera, na igralištu, u vodenom parku, na trampolinu, na farmi. Najvažnije je da ste dovoljno opušteni, i bezbrižni da se zabavljate, družite, smijete i igrate.

Ljeto se generalno smatra jednim od najpopularnijih godišnjih doba. Vrijeme je fantastično, dani su duži, ima više slobodnog vremena za igru, istraživanje i druženje sa obitelji i prijateljima. Vjerojatno ste već pripremili temeljan plan za efikasnije provođenje letnjih dana. Evo nekoliko izvrsnih i vrlo povoljnih ideja i sugestija.

1.Isplanirajte izlet na farmu – odlična ljetna zabava

m

Farme i seoska gospodarstva posebno su poznata po izuzetnom gostoprimstvu. Mališani će se upoznati sa svim domaćim životinjama i radom na farmi. Mali junaci mogu pomoći u hranjenju životinja, branju usjeva.

I na kraju, ali ne najmanje važno, mogu uzeti simpatičnu životinjicu u naručje i maziti je neko vreme. Budući da je većina djece, kao i ljudi, uglavnom oduševljena životinjama, posjet farmi tokom ljetnog ferija, može se pokazati kao odličan izbor.

2.Biciklističko ljetno istraživanje i prikupljanje nove energije

m

Ljeti rezervirajte vikend za biciklizam, i prikupljanje nove energije za cijeli tjedan, ili čak cijeli mjesec. No prije nego što počnete okretati pedale, provjerite koje su biciklističke staze posebno lijepe i prikladne za vas.

Idealan opušteni biciklistički vikend vas može odvesti i u Sveti Martin na Muri. Gdje ćete uz relativno niske cijene smještaja, provesti pravi rekreativni biciklistički vikend. Ovdje je naglasak na zelenilu, vinogradima, pašnjacima, livadama i svojevrsnom zenu. Gdje se po blagim i umjerenim makadamskim putevima lagano krećete prekrasnim krajem

3.Organizirajte igre sa loptom u susjedstvu

Često su samo dvijee osobe prisutne u igrama sa loptom. Ipak, takve igre su mnogo zabavnije kada ima više sudionika. Ljeti vi i vaši susjedi možete na obližnjem travnjaku ili igralištu organizirati najpopularnije igre sa loptom. Na primer, među najmanje izazove, a da nemate večih troškova, spada nogomet, jer gol možete označiti bilo kojim predmetom.

Dakle, nije potrebno namjensko igralište za igranje. Odbojka i košarka su nešto zahtjevnije discipline, jer im je potreban teren, sa najmanje jednom mrežom ili košem. Za potpunu ljetnu rekreaciju sa djecom, zabavne dečije igre funkcioniraju puno bolje. Odličan izbor je, na primer, igra između dvije vatre.

4.Posjetite vodeni park

m

Također ljeti ne bi trebalo nedostajati zabave u vodi. Najmanje jedan dan uputite se u vodeni park, gde vas očekuju igre bez granica. Takva zabava se posebno ne smije propustiti, ako vaša obitelj uključuje i mlađu decu. Vodeni park je zaista ideja iz snova svakog djeteta. Posjetite Aquapark Istralandia.

Uživajte u zvjezdanom toboganu… spustite se niz Space Combo! Isprobajte najduži tobogan u Istralandiji – prava svemirska pustolovina prepuna vizualnih efekata. Vožnjom u gumenim čamcima proći ćete kroz otvorene i zatvorene dijelove, kao i kroz svemirske brodove.

5.Trampolini su odlična ljetna zabava

m

Skakaonice sa trampolinama posjetiteljima nude jedinstveno iskustvo skakanja, i bestežinskog stanja. Odlično su mjesto za zabavu, druženje i aktivnu razonodu.

Neke od skakaonica uključuju više od 20 trampolina, prostor za zakucavanje na košu, zidove za penjanje, gimnastičke bazene sa pjenom i slično. Ovdje se možete mnogo zabaviti, a isprobati i potpuno novi način vježbanja, koji vas čak može učiniti potpuno ovisnim.

6.Organizirajte nezaboravnu vrtnu ljetnu zabavu

n

Jedna od mogućnosti je da pripremite vrtnu zabavu, na koju ćete pozvati sve svoje prijatelje, rođake, kolege, susjede, poznanike. Iako možete dizajnirati zabavu prilično jednostavno i ne preterati sa hranom i pićem, uspomene će sigurno biti sjajne i nezaboravne.

Roštilj odlično funkcionira na ovakvoj zabavi. Ako će druženju prisustvovati mlađi članovi, pripremite im dodatnu zabavu. Mogu peći beskvasni kruh na štapićima, ili umotaju krumpir ili gljive u foliju te stave na vatru, i slično.

7.Ljeto provedite bosonogi

U slobodno vrijeme možete po vrućim ljetnim danima, bosi hodati sa djecom preko glatkog i hladnog kamena, gomile lišća, toplog pjeska ili nečeg sličnog. To je odlična ljetna zabava. Zajedno sa svojom mališanima osjetite različite vrste podloga, i podelite svoja iskustva u obliku ugodnog ćaskanja. Ne ograničavajte se u odabiru materijala po kojem ćete hodati.

Na stazu možete dodati grane jele, mahovinu, koru drveća, svežu travu, slamu i još mnogo toga. Tako da definitivno ima više nego dovoljno, sjajnih ideja za jeftine i divne ljetne dane. Skoro sigurno ćete iskoristiti bar jednu od naših ideja ili ćete tokom čitanja smisliti nešto ugodnije i prikladnije za svoje najmilije. Najvažnije je da u ljetu uživate punim plućima!