Sadržaj

Trendovi

Uz sanjke, klizaljke i krplje, zima može biti vrlo zabavna. Kada gospođa Zima s tisućama pahulja zabijeli krajolik, počinje dio godine, kojem najbolje odgovara pridjev – Čaroban. Djeca su oduševljena radostima koje donosi zima, a odrasli se također prisjećaju romantičnih vremena, kada su i oni bili preplavljeni istim osjećajima. Snaga ove čarolije je toliko velika, da zaboravljamo na hladnoću i druge neugodnosti. Odijevamo toplu odjeću i odlazimo u prirodu, koja na svakom koraku iznenađuje svojim bajkovitim izgledom.

Naravno, zima nije samo skijanje. Čak i oni koji se ne žele prepuštati vijuganju na bijelim obroncima, mogu pronaći mnoge druge aktivnosti, kojima će zimske dane učiniti ugodnijim. Sanjkanje je svakako još uvijek jedna od najpopularnijih zimskih radosti. Mladi i stari uživaju u jurnjavi na sanjkama. U Hrvatskoj ima dosta mjesta gdje organiziraju sanjkanje – i danju i noću.

Klizaljke

Zatim pomislimo na klizaljke. Bez obzira na taj ledeni pokrivač, koji režemo sportsko hokejskim koracima ili elegantnim umjetničkim pokretima, možemo napisati da je klizanje zimski klasik. I to bez obzira na to da li kližemo na smrznutim jezerima , ili na uređenim klizalištima.

Pustolovni zaljubljenici u zimsku prirodu, otpremiti će se dublje u divljinu. Tamo gdje vladaju savršen mir i tišina. Za kretanje po dubokom snijegu biti će im potrebne krplje – alat koji su koristili naši djedovi… S krpljama će čak i najudaljeniji kutevi postati dostupni, samo je potrebno malo volje i hrabrost.

Svu tu romansu, nostalgiju i pustolovinu, možete pronaći na policama Intersporta.