Sadržaj

Fitnes

Postaje za vježbanje omogućavaju brojne vježbe s utezima i vlastitom težinom, koje pomažu jačanju specifičnih mišićnih skupina.

Postaje za vježbanje zapravo su zaštitni znak fitnessa. Riječ je o spravama koje su namijenjene za trening snage i jačanje točno određenih mišićnih skupina. Osmišljene su vrlo promišljeno jer uzimaju u obzir sve glavne zakone fizike, što u praksi znači da zglobovi i kosti prilikom vježbanja nisu izloženi prevelikim silama i pritiscima.

Određene sprave osmišljene su za vježbanje s utezima, a na nekima možete vježbati s vlastitom tjelesnom težinom. Vjerojatno je najkompliciranija klasična postaja za vježbanje (npr. Energetics Multi Gym 10) s vlastitim utezima koje prilikom izvođenja pojedinih vježbi podižete pomoću posebnih poluga. Klasiku fitness vježbanja također čine najrazličitije klupe na kojima možete vježbati s utezima ili vlastitom tjelesnom težinom.

Nekoliko osnovnih činjenica

Kada vježbate na postajama, važno je da pravilno izvodite vježbu. Preporučljivo je konzultirati se sa stručnjakom prije početka vježbe;

Prilikom odabira sprave,  morate obratiti pažnju na njihovu izradu. Samo sprave izrađene od visokokvalitetnih materijala osiguravaju stabilnost, čvrstoću i dug životni vijek;

važno je da su sprave izrađene prema uputama proizvođača. To osigurava njihovu čvrstoću i stabilnost;

– Pri prijenosnim spravama potrebno je češće provjeravati vijke. Oni moraju uvijek biti dobro zategnuti i pričvršćeni.

ZA KOGA

– za anaerobnu vježbu i trening snage;

za jačanje specifičnih mišićnih skupina;

– izvrsna sprava za pripremu na nadolazeću sezonu skijanja;

Energetics Multi Gym 10 Intersport preporuča

Multi Gym 10 je postaja za vježbanje koja će vam pomoći da vaš fitness studio podignete na višu razinu. Možete je sastaviti u samo dva sata, a onda možete zaroniti u svijet fitnessa u najoriginalnijem obliku, bez ikakvih rezervi. Multi Gym 10 pruža mnogobrojne vježbe za gornji dio tijela, koje vam može pomoći u jačanju specifičnih mišićnih skupina. Sjedež i leđni dio su podstavljeni sa pjenom debljine 30 mm, koja osigurava udobniji trening. Multi Gym 10 je pogodan za korisnike koji teže do 115 kilograma.

Cijena: 2999, 95 kn

Energetics Power Tower 30

Power Tower kućna je fitness sprava koja na jednom mjestu omogućuje izvođenje više različitih vježbi s vlastitom težinom. Njezina je prednost i u tome što ne zauzima mnogo prostora. Omogućuje izvođenje vježbi za jačanje mišića prsnog koša, ramenog obruča, ruku i trbuha.

Cijena: 1899,95 kn

Energetics UB 10

Neizostavan sastavni dio svakog fitness studija. Omogućuje klasičan rad s utezima u ležećem i sjedećem položaju jer njezin prilagodljiv naslon omogućuje čak pet različitih nagiba. Osim toga izvrsna je i za različite vježbe s vlastitom težinom. Dobra karakteristika fitness klupe UB 10 jest i njezina mogućnost sklapanja, a osim toga, vježbanje na njoj udobno je jer je podstavljena po cijeloj površini. Pogodna je za korisnike težine do 115 kilograma.

Cijena: 629,95 kn

Energetics Multi Trainer 10

Multi Trainer 10  prilagodljiva klupa za vježbanje s utezima na kojoj je moguće izvoditi osam različitih vježbi. Vježbanje je na toj spravi učinkovito i udobno jer je podstavljena po cijeloj površini. Nudi pet različitih položaja pomoću kojih se moguće vrlo detaljno posvetiti vježbanju određenih mišićnih skupina.

Cijena: 799,95 kn

Energetics A Bench 10

A Bench 10  su zapravo dvije fitness klupe u jednoj. Može se upotrebljavati kao klupa s nagibom na kojoj se mogu izvoditi mnogobrojne vježbe za trbušne mišiće. A može biti i potpuno klasična klupa na kojoj se mogu izvoditi mnogobrojne vježbe kod kojih možete upotrebljavati i ostala priručna fitness pomagala. Klupa je potpuno sklopiva i zauzima relativno malo prostora. Njezina ukupna nosivost iznosi 150 kilograma.

Cijena: 449,95 kn