Čak i ako uživate u snježnim radostima izvan skijaških staza, možete uživati ​​u kuhinji na koju smo navikli u udobnosti vlastite kuhinje. Unesite duh skijališta u svoju kuhinju, i zalogaj za kuhinjskim stolom, za kojim se rado družimo u blizini bijelih padina.

Šmarn sa grožđicama i cimetom

Šmarn sa grožđicama i cimetom. Legenda kaže, da se srodnik omleta i palačinki rodio, onda kada je kuhar pripremao palačinke za goste s austrijskog dvora. Carsko pečenje ili domaći šmarn popularan je međuobrok, večera ili doručak. Obožavaju ga i djeca i odrasli. Posebno kraljevskog okusa, je porcija šmarna s dodatkom grožđica i cimeta, koje ovo jednostavno jelo uzdižu na pijedestal.

Sastojci:

  • 3 dcl mlijeka
  • 2 jaja
  • 25 dg brašna (pola oštrog i pola glatkog)
  • 4 dkg šećera
  • prstohvat soli
  • žlica grožđica
  • maslac
  • cimet

U zdjelu ulijte mlijeko, pola šećera i žumanjke, i dodajte prstohvat soli i žličicu cimeta pa sve dobro izmiješajte. Mijesajući postepeno dodavajte brašno, a kada ste sve dodali umješajte i grožđice. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, u kojeg ste pred sam kraj mućenja dodali preostali šećer. Pažljivo umiješajte snijeg u tijesto, pa smjesu izlijte u tepsiju koju treba dobro premazati maslacem. Šmarn pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Nakon pečenja natrgajte ga na manje komade, dodajte komadiće maslaca i prebacite ih u veću tavu u kojoj se prži dok ne postane hrskav. Poslužite vruće i uživajte!