Hitne poruke … doručak … obaveze … instant kava … instant sve! Svijet se kreće brzinom koju je teško pratiti.

Stoga krenite u prirodu, gdje možete odrediti tempo. Možete hodati brzinom svojih prijatelja, izlaska sunca ili vjetra.

To je tvoja avantura!

Za put u planine ne zaboravi na …

Ponudom održivih proizvoda želimo smanjiti negativne utjecaje na okoliš i društvo, a ujedno vas želimo potaknuti na odabir takvih proizvoda.

Artikli koji se u INTERSPORT-u tretiraju kao održivi moraju biti proizvedeni u skladu sa strogim kriterijima održivosti, prema kojima glavna komponenta proizvoda sadrži najmanje 50% više održivih materijala, koji su certificirani od provjerenih i odobrenih dobavljača i organizacija diljem svijeta.

Planinarski savjeti na našem blogu

Najljepše planinarske staze u Parku prirode Učka

Park prirode Učka omiljena je planinarska destinacija čije destinacije privlače planinare iz svih dijelova Hrvatske. To ne čudi jer Učka pruža pregršt raznolikih i lijepih staza na kojima mogu uživati i planinari početnici, obitelji s djecom, ali i iskusni planinari.

Pročitaj više
Veliki vodič najljepših staza za vaš aktivan odmor

Planinarenje na otocima ima svoje posebne čari, a često ćete na stazama doživjeti jedne od najljepših pogleda - s jedne strane tu su šuma i krš, s druge očaravajuće plavetnilo mora i plaže koje su izvan sezone oaze mira i tišine.

Pročitaj više
Zašto je dobro imati zimsku jaknu za planinarenje

Planinarenje tijekom zimskih mjeseci ima svoje posebne čari. Svježi zrak koji štipa obraze, snježni pokrivač koji staze pretvara u zanimljive izazove, topli čaj koji grije, priroda koja sniva i svojim spokojem pruža pravi bijeg od gradske vreve...

Pročitaj više
Štapovi za planinarenje: zašto i kako ih koristiti

Planinarski štapovi ubrajaju se u neophodnu planinarsku opremu, posebice ako često planinarite i pri tome prolazite duže dionice.

Pročitaj više
Kako odabrati planinarske jakne za jesenske izlete

Često se kaže da ne postoji loše vrijeme u planinarenju nego samo loša oprema. Moramo priznati da se djelomično slažemo s tom rečenicom. Nikad nećete čuti od planinara da se “nadaju kako će za vikend biti kiše u planinama”. Svatko si želi najbolje moguće vrijeme...

Pročitaj više
Što svaki planinar treba imati u svom ruksaku?

Što svaki planinar treba imati u svom ruksaku? Svaki planinar početnik muku muči oko planinarske opreme. Na prvu se čini kako ima iznimno puno toga, te je teško razlučiti što nam je potrebno za prve planinarske avanture. Što kasnije po potrebi možemo nadopuniti, a što će nam trebati tek kada (i ako) se upustimo u ozbiljnije planinarske pohode.

Pročitaj više
Veliki vodič kroz odjeću i obuću za prve planinarske izlete

Proljeće je kao stvoreno za prve planinarske korake. Dani traju duže, vrijeme se poboljšava, priroda budi - scenarij kao stvoren za planinarske avanture. No, prije nego se odvažite uskočiti u gojzerice i uputiti se na prvu stazu, potrebno je opremiti se za planinarenje.

Pročitaj više
Otok Krk je idealna proljetna hiking destinacija

Otok Krk se ubraja među najpopularnije ljetne destinacije u Hrvatskoj. Izvan sezone pak privlači ljubitelje planinarenja, a neke od najljepših i najpopularnijih otočkih staza u državi, nalaze se upravo na ovom kvarnerskom otoku.

Pročitaj više
Nezaobilazne planinarske destinacije u Dalmaciji

Nezaobilazne planinarske destinacije u Dalmaciji! Prije nego pohrle turisti iz cijelog svijeta, a temperature se podignu iznad 30 stupnjeva, otisnite se u Dalmaciju kako biste proveli aktivni odmor i istražili dalmatinske planinarske bisere...

Pročitaj više
Ne znate kamo na izlet za vikend?

Donosimo 3 zanimljiva prijedloga za planinarski izlet u blizini Zagreba. S prvim toplijim danima ne budi se samo priroda oko nas nego i naša želja da u njoj boravimo što više....

Pročitaj više
Gorski kotar : donosimo odlične lokacije za prve proljetne izlete

Gorski kotar se s razlogom ubraja među naše najpopularnije destinacije za jednodnevne, ali i višednevne izlete. Ovaj dio Hrvatske nudi za svakog ljubitelja prirode po nešto, bilo da volite osvajati vrhove, preferirate nabijati kilometre u svojim gojzericama, želite proći veliku visinsku razliku ili samo želite provesti ugodno vrijeme na otvorenom u društvu cijele obitelji.

Pročitaj više