Hitne poruke … doručak … obaveze … instant kava … instant sve! Svijet se kreće brzinom koju je teško pratiti.

Stoga krenite u prirodu, gdje možete odrediti tempo. Možete hodati brzinom svojih prijatelja, izlaska sunca ili vjetra.

To je tvoja avantura!

Za put u planine ne zaboravi na …

Ponudom održivih proizvoda želimo smanjiti negativne utjecaje na okoliš i društvo, a ujedno vas želimo potaknuti na odabir takvih proizvoda.

Artikli koji se u INTERSPORT-u tretiraju kao održivi moraju biti proizvedeni u skladu sa strogim kriterijima održivosti, prema kojima glavna komponenta proizvoda sadrži najmanje 50% više održivih materijala, koji su certificirani od provjerenih i odobrenih dobavljača i organizacija diljem svijeta.

Planinarski savjeti na našem blogu

Što svaki planinar treba imati u svom ruksaku?

Što svaki planinar treba imati u svom ruksaku? Svaki planinar početnik muku muči oko planinarske opreme. Na prvu se čini kako ima iznimno puno toga, te je teško razlučiti što nam je potrebno za prve planinarske avanture. Što kasnije po potrebi možemo nadopuniti, a što će nam trebati tek kada (i ako) se upustimo u ozbiljnije planinarske pohode.

Pročitaj više
Veliki vodič kroz odjeću i obuću za prve planinarske izlete

Proljeće je kao stvoreno za prve planinarske korake. Dani traju duže, vrijeme se poboljšava, priroda budi - scenarij kao stvoren za planinarske avanture. No, prije nego se odvažite uskočiti u gojzerice i uputiti se na prvu stazu, potrebno je opremiti se za planinarenje.

Pročitaj više
Otok Krk je idealna proljetna hiking destinacija

Otok Krk se ubraja među najpopularnije ljetne destinacije u Hrvatskoj. Izvan sezone pak privlači ljubitelje planinarenja, a neke od najljepših i najpopularnijih otočkih staza u državi, nalaze se upravo na ovom kvarnerskom otoku.

Pročitaj više
Nezaobilazne planinarske destinacije u Dalmaciji

Nezaobilazne planinarske destinacije u Dalmaciji! Prije nego pohrle turisti iz cijelog svijeta, a temperature se podignu iznad 30 stupnjeva, otisnite se u Dalmaciju kako biste proveli aktivni odmor i istražili dalmatinske planinarske bisere...

Pročitaj više
Ne znate kamo na izlet za vikend?

Donosimo 3 zanimljiva prijedloga za planinarski izlet u blizini Zagreba. S prvim toplijim danima ne budi se samo priroda oko nas nego i naša želja da u njoj boravimo što više....

Pročitaj više
Gorski kotar : donosimo odlične lokacije za prve proljetne izlete

Gorski kotar se s razlogom ubraja među naše najpopularnije destinacije za jednodnevne, ali i višednevne izlete. Ovaj dio Hrvatske nudi za svakog ljubitelja prirode po nešto, bilo da volite osvajati vrhove, preferirate nabijati kilometre u svojim gojzericama, želite proći veliku visinsku razliku ili samo želite provesti ugodno vrijeme na otvorenom u društvu cijele obitelji.

Pročitaj više
Krpljanje je odlična zimska aktivnost

Evo zbog čega biste ove zime trebali isprobati krpljanje! Znate li hodati po snijegu? Iako je ova zimska aktivnost možda manje poznata, izvrstan je način da otkrijete najskrivenije i najsnježnije kutke naše prirode.

Pročitaj više
Planinarite pažljivo!

Jednostavno morate voljeti planine. Prihvaćaju svakoga u svoj luksuz i rijetko koga ostavljaju ravnodušnim. Ako ništa drugo, planine nas uče iskrenosti, poštovanju i ustrajnosti. Sva tri faktora su korisna i u poslu i u svakodnevnom životu. Pomažu nam u rješavanju problema, te da ne bježimo od njih već da se borimo kako bi ih riješili.

Pročitaj više
Koje zimske planinarske cipele i dereze odabrati?

Cipele ili čizme predstavljaju najosnovniji i vjerojatno najvažniji dio opreme za planinarenje. Krajem XVIII stoljeća čuveni Baltazar Hacquet, koji je između ostalog bio i planinar govorio je sljedeće; Planinari ne moraju ništa imati na nogama osim dobrih kožnih čizama, njihovi đonovi trebaju biti što deblji, a gornji dio mora biti izrađen od meke i debele kože.

Pročitaj više
Savjeti za jesenske planinarske avanture

Sunčano i ne pretjerano toplo jesensko vrijeme kao stvoreno je za šetnju u prirodi. Među omiljenijim je aktivnostima svakako i planinarenje, ali tijekom planinarenja nažalost se događa i sve više nesreća. Zanima li vas kako ih spriječiti?

Pročitaj više
Štapovi za nordijsko hodanje

Hodanje predstavlja najstariji, prirodan i najjednostavniji oblik ljudske aktivnosti. To je svestran oblik vježbanja i treninga. Dobro služi svim generacijama, bez obzira na njihovu kondiciju. Može se prilagoditi za trening ili za osobe sa zdravstvenim poteškoćama.

Pročitaj više