UZMITE SI TRENING ZA PO DOMA!

Intenzivan, dobrosusjedski ili za cijelo tijelo. Odaberite svoj video trening za danas, a sutra se vratite po još.

Da bismo Vam dane provedene kod kuće učinili zabavnima za vaš duh i korisnima za vaše tijelo snimili smo čak 3 serije treninga prilagođene novonormalnim uvjetima. Našoj fitnes trenerici poznatoj pod imenom SuzanaMojTrener su pomagale i cure i dečki kako bi vam što bolje pokazali kako se izvode treninzi. Sada možete vježbati u dvoje ili tako da ne smetate susjedima, a na kraju isprobajte i trening za cijelo tijelo. Ako se pridržavate uputa koje vam Suzana daje, vrlo brzo ćete osjetiti rezultate. Vaše tijelo bit će vam zahvalno, a vaš duh poletan i pun životne radosti!

High Intensity Interval Training

Vježbati sam nije uvijek lako – zato vježbajte u dvoje! Nagovorite svoga partnera ili susjeda da vam se pridruži u vježbanju i pažljivo pratite Suzanine upute. Naša fitness trenerica zajedno sa svojim pomoćnicima pokazuje kako se izvodi trening visokog intenziteta, za po doma.

HIIT EP 1

Otkrijte uz pomoć naše fitness trenerice Suzane novu dimenziju vježbanja – trening u dvoje! Pridružite se Lari i Stipi i odradite trening visokog intenziteta u vlastitom domu uz malu pomoć partnera i lopte medicinke.

 • Nakon laganog istezanja (8-14 sekundi za svaki mišić), ide lagano trčanje 20 sekundi pa trčanje se rukama u zraku i potom skip u trajanju od 20 sec. Radimo 3 serije ovih vježbi. Jedan partner je u planku, a drugi partner mu diže noge, potom pušta jednu pa drugu nogu. Ovo je super vježba za trbuh!
 • Potom jedan partner preskače noge drugog partnera. Potom se partneri zamjene. Istu vježbu u sljedećoj seriji izvodite iz planka u preskok i ponovo u plank, ako vam to nije preteško.
 • Prelazimo na trbušnjake s loptom koji dodajemo partneru. Potom se dodajemo s medicinkom na jednoj nozi.
 • Završavamo istezanjem. Iako vas je dvoje, trening nije bio duplo lakši, ali je zato duplo zabavniji, zar ne?

HIIT EP 2

Razbudite se uz našu trenericu Suzanu koja je zakuhala jedan trening visokog intenziteta za po doma baš po vašem ukusu. Pridružite se Karli i Luciji i doživite pravi trening u vlastitom domu. Ako vam je trening prelagan, samo ponovo pustite video i krenite ispočetka.

 • Nakon laganog zagrijavanja, radimo „žabice“. I vraćamo se na početnu poziciju. Potom radimo plank koji držimo 30 sekundi. Nakon toga naizmjenično dižemo koljena na prsa. Zatim se dignemo i radimo visoki skip. Sve to ponovimo još dva puta.
 • Zatim slijedi iskorak skok na jednoj nozi, 16 puta na jedna strana, pa 16 puta druga strana. Potom idemo u plank, dotaknemo jedno pa drugo rame pa idemo u visoki skip.
 • Treći dio ovog intenzivnog treninga sastoji se od tri serije.
 • Prva vježba je iskorak skok s izmjenom nogu što ponovimo 16 puta.
 • Potom u planku mijenjamo naizmjence noge pa idemo u visoki skip.
 • Završavamo trening trbušnjacima s ravnim spuštanjem nogu i nakon toga slijedi istezanje.
 • Ima li još tko da nije potpuno budan?

HIIT EP 3

Trčati se može i na mjestu, ali treba to raditi pravilno. Čučanj, sklek ali u novim kombinacijama. Čuli ste za sklopku? Pogledajte pa izvedite ovu verziju. Zapravo, pogledajte sve vježbe i intenzivno ih ponovite.

 • Počinjemo s laganim istezanjem, zatim trčimo u mjestu, bacamo naprijed noge i ruke, pa ruke naprijed nazad, pa ruke u zrak i skip. Trčimo dalje normalno u mjestu. Sve varijante ponovimo još 2 puta.
 • Prva vježba je čučanj, zatim šećemo u poziciji „skleka“, 4 puta u jednu pa 4 u drugu stranu, potom radimo trbušnjake tako da s rukama preko glave dotaknete pete i na kraju radimo visoki skip. Sve to ponavljamo još dva puta.
 • Nakon toga, radimo iskorake pa idemo u sklek iz kojega skačemo u čučanj i bočno okrećemo pa opet u sklek. Potom radimo trbušnjake tako da dižemo noge pa prelazimo u „jumping jack“ skokove. Sve to ponovimo još dvije serije.
 • Zadnji dio treninga se sastoji u skoku iz čučnja potom radimo podizanje od tla s privlačenjem jednog pa drugog koljena naizmjence potom idu trbušnjaci pa u skip pa na pod.
 • Zadnja vježba je držanje planka 3 puta po 30 sekundi. Završavamo s istezanjem.
 • Jeste si izmjerili puls? Što kažete kakav je bio intenzitet ovog treninga?

HIIT BONUS EPIZODA

Prva vježba je čučanj pa Lara radi ženski sklek, a Stipe – mušku varijantu. Potom širimo noge iz pozicije skleka, a potom radimo sklopku. Sve to ponovimo u još dvije serije.

 • Drugi dio  započinje s naizmjeničnim iskoracima unaprijed što ponavljamo 16 puta. Zatim radimo sklekove s okretom u stranu zatim privlačimo naizmjenično koljena na prsa. Potom radimo trbušnjake s privlačenjem jedne pa druge noge prema suprotnom laktu. Ponovimo još dvije serije.
 • Zadnji dio treninga sastoji se od običnog planka (laktovi su točno ispod ramena, stopala su u širini kukova, pete naprijed) koji držimo 30 sekundi.
 • Nakon toga ide sklek „Spiderman“ nakon toga legnemo na bok i dižemo se u trbušnjak i spajamo suprotni lakat sa suprotnim koljenom. Tu istu vježbu radimo i na drugoj strani.
 • Potom iz pozicije skleka skačemo u čučanj. Sve to ponavljamo po još dvije serije.
 • Na kraju se istežemo. I pazimo da se svaki mišić istegne 8 do 14 sekundi.
 • Osjećate li se već sada poput Spidermana? Ako ne, onda ponovite trening.

Silent trening

Trenirati kod kuće postalo je normalno, a ponekad se malo previše opustimo pa i susjedi čuju svaki naš veseli skok. Iskusna trenerica Suzana zato je pripremila za vas silent trening. Suzana vam pokazuje trening koji će vašu formu podići na višu razinu, a neće susjedima podizati tlak. Rade se čučnjevi i vježbe na prostirci s podizanjem nogu za stražnjicu.

SILENT EP 1

Razveselite svoje susjede treningom koji je pripremila naša trenerica Suzana. Pridružite se Evi i Lari i podignite vašu formu na višu razinu treningom koji održava dobrosusjedske odnose. Zagrijati se možete usisavanjem i bacanjem smeća, a možete odraditi i naše klasično zagrijavanje.

 • Počinjemo s čučnjevima, nakon toga se spuštamo na pod. Jedna ruka je na laktu, a druga je na podu. Dižemo koljeno u visinu guze. Pogodili ste ova vježba je izvrsna za stražnjicu!
 • Potom promijenite nogu. Zatim držimo plank 10 sekundi, zagazimo jednom nogom prema napred, vratimo se u plank pa zakoračimo drugom nogom. Guramo kukove prema naprijed. Nakon kratke pauze krećemo ponovo s čučnjevima u iskoraku  i ostalim vježbama.
 • U trećoj seriji, nakon čučnjeva legnemo na leđa i dižemo stražnjicu u vis. Potom iz istog položaja dižemo jednu pa drugu nogu u zrak. Uz još par varijacija na temu trbušnjaka, trening završavamo istezanjem, a susjedi i dalje nemaju pojma što im se odvijalo iznad njihovih glava.

SILENT EP 2

Suzana je okupila svoje cure kako bi vam pokazale kako se radi pravi dobrosusjedski trening. Kako tišina djeluje na motivaciju? Provjereno odlično!

 • Prva vježba je čučanj, stojimo u širini kukova, oslonac nam je u petama, ruke su nam iznad glave i pazimo da nam koljena ne prelaze nožne prste.
 • Potom radimo čučanj u iskorak s rukama i dalje iznad glave prvo se jednom, a potom s drugom nogom naprijed.
 • Potom smo u skleku i držimo se u tom položaju 30 sekundi, kratko se istegnemo pa se vratimo u sklek iz kojega dižemo jednu pa drugu nogu. Raširimo noge malo šire od širine kukova i spuštamo se u čučanj.
 • Zadržimo se u čučnju i dotaknemo sa suprotnim laktom koljeno. Držimo se u skleku 16 sekundi. Lagano se istegnemo. Ponovo smo u skleku i privlačimo jednu pa drugu nogu.
 • Završavamo trening s istezanjem i zovemo susjede na kavu kako bismo ih ispitali jesu li išta čuli. Naravno da nisu!

Nova fitnes kolekcija priznatih svjetskih brendova

Full body workout

Ako želite doživjeti potpuno zadovoljstvo treniranja, morate isprobati i trening za cijelo tijelo. Pitate se koje mišićne skupine koristimo u ovom treningu? Fitness trenerica Suzana pokazuje trening kojim ćete aktivirati baš sve mišiće u tijelu – i one za koje niste ni znali da postoje! Na kraju treninga bit će te full umorni, ali i full zadovoljni.

FBW EP 1

Danas nijedan mišić u tijelu neće ostati zanemaren. Zagrijavamo se trčanjem u mjestu. Prelazimo na jumping jack skokove, zatim dodirujemo pete pa prelazimo u skip.

 • U prvom dijelu treningu radimo prvo čučnjeve, potom stojimo na jednoj nozi i podižemo drugu nogu unazad s istovremenim širenjem ruku. Zatim zamijenimo nogu. Potom se spustimo na ruke i odskakujemo nogama šireći ih u „ve“ i na kraju radimo „jumping jack“ skokove. Sve to ponovimo tri puta.
 • U drugom dijelu prvo počinjemo s čučnjevima i to s jako raširenim nogama, a nakon toga idemo u iskorak u kojem radimo čučanj koji prelazi u „lastavicu“. Potom su nam ruke su na tlu i odskakujemo skupljenim nogama u jednu pa u drugu stranu. Završavamo s visokim skipom. Sve to ponovimo još dva puta.
 • U zadnjem dijelu treninga stojimo na jednoj nozi tako da drugu nogu stavimo preko nje i spuštamo se u čučanj. Radimo 8 puta ne jednu pa 8 puta na drugu stranu. Zatim radimo iskorak „pokloni se“, kao da imamo dugu haljinu, potom iz skleka skačemo u čučanj i napravimo 3 mala čučnja.
 • Završavamo sa skipom. Za kraj treninga privučemo koljena na prsa pa radimo trbušnjake s podizanjem nogu napravimo istezanje.
 • Možda smo nakon ovog treninga full umorni, ali smo sigurno i full zadovoljni.

FBW EP 2

Kad se ozbiljno vježba, mogu se očekivati i ozbiljni rezultati. Počinjemo s istezanjem, pa lagano trčimo u mjestu pa radimo „jumping jacks“ potom hvatamo pete pa idemo u skip. Sve to ponovimo 3 puta.

 • Prva vježba nam je čučanj. 16 puta, s izdahom kada smo gore, a leđa nam moraju biti ravna.
 • Druga vježba se radi sa stolcem. Stavimo noge na stolac i radimo sklekove. Potom privlačimo noge na prsa iz istog položaja. Dižemo se gore i radimo „jumping jack“ skokove.  Ovu seriju ponovimo 3 puta.
 • U drugom dijelu treninga radimo prvo naizmjence iskorake naprijed. Nakon toga radimo sklekove za ramena, zatim vratimo noge na stola i spuštamo jednu pa drugu nogu na pod.
 • U trećem dijelu treninga radimo prvo radimo „bugarski čučanj“, stavljamo stražnju nogu na stolac i radimo čučanj pa mijenjamo nogu, nakon toga radimo uz pomoć stolca „obrnuti sklek“ što je vježba za triceps.
 • Potom legnemo na leđa i stavimo noge na stolac i radimo trbušnjake tako da laktovima dotaknemo koljena.
 • I na kraju radimo skip. Sve to ponovimo tri puta. I na kraju se dobro istegnemo.

FBW EP 3

U posljednjoj epizodi serijala Suzana puna samopouzdanja u svom ritmu razotkriva kako ispravno raditi vježbe za cijelo tijelo. Pogledajte video i vratite mu se kad god poželite učiniti nešto zaista kvalitetno za svoj duh i tijelo.

 • Počinjemo s čučnjevima, zatim stavimo jednu nogu na stolac, punim stopalom i dižemo se na tu nogu. Radimo osam puta na jednu i osam na drugu stranu. Nakon toga skačući naizmjence nogama dodirujemo stolac 30 sekundi. Radimo još dvije serije istih vježbi.
 • U drugom dijelu treninga počinjemo s iskorakom iza, pa se popnemo na stolac i vratimo dolje. Nakon toga ide druga strana. Potom radimo „lastavicu“ tako da se penjemo jednom nogom na stolac, a drugu nogu ispružimo unazad. Na kraju radimo skokove na stolac s obje noge. Ove vježbe radimo u tri serije. Ako radite u paru možete zadnjoj vježbi dodati i pljesak.
 • I u trećem dijelu treninga koristimo stolac.  Prvo se dižemo na nogu koja je na stolcu i drugu nogu širimo u stranu. Potom se dižemo na jednoj nozi i dodirujemo drugom nogom suprotni lakat pa spuštamo u sklek. Završavamo s rukama na stolcu i širenjem nogu u „ve“. Sve to ponovit ćemo 3 puta.

Pročitajte zanimljive teme na našem blogu

Medicinska lopta – najbolja prijateljica za trening

Medicinska lopta, popularno znana i kao medicinka, često se nalazi u brojnim teretanama, no mnogi nisu upoznati sa svim benefitima korištenja ovog rekvizita. Medicinka je tako neizostavavan dio u rehabilitacijama, ali i kada su u pitanju treninzi snage i izdržljivosti i povećanje koordinacije.

Pročitaj više
Prvi odlazak u teretanu: savjeti za početnike

Odlazak u teretanu može biti uzbudljivo i izazovno iskustvo, ali je svakako korak prema zdravijem i aktivnijem životu. Uz pozitivan pristup, malo motivacije i pravo vodstvo možete brzo krenuti s dobro osmišljenim i prilagođenim treninzima. Oni su ti koji će otvoriti vrata ostvarenju vaših sportskih ciljeva.

Pročitaj više
Iskoristite snagu kućnih kardio sprava, i poboljšajte svoj put do kondicije

U užurbanosti modernog života, pronaći vrijeme za redovitu tjelovježbu može se činiti kao nemoguć zadatak. Ipak, kako važnost održavanja zdravog načina života postaje sve očiglednija, potražnja za praktičnim i učinkovitim fitness rješenjima je u porastu...

Pročitaj više
Sve prednosti foam rollera za masažu

Za djelotvorne, a mnogi ih nazivaju i čudotvorne, foam rollere za masažu prije i nakon treninga, profesionalni sportaši znaju već godinama i redovito ih koriste. To ne iznenađuje jer su ovi fitness rekviziti izuzetno praktični i efikasni...

Pročitaj više
Trening snage, i kako on može pomoći u trčanju

Ritmični zvuk tenisica koje lupkaju po tlu, navala endorfina i ushićenje pomicanja granica vašeg tijela. Trčanje nije samo fizička aktivnost, već oslobađajuće iskustvo koje potiče mentalni i fizički rast...

Pročitaj više
Vijača – učinkovit dodatak za poboljšanje kondicije

Skakanje s vijačom jedna je od najučinkovitijih vježbi za poboljšanje kondicije, koja ujedno jača mišiće cijelog tijela. Može se naći u svakoj teretani, a zbog prihvatljive cijene može si je priuštiti svatko...

Pročitaj više
Postizanje dobre forme: pripreme za ljeto počinju već sada

Postizanje dobre forme: pripreme za ljeto počinju već sada. Kada je prakticiranje fizičke aktivnosti u pitanju, postoje dva tipa vježbača. Oni koji vježbaju tijekom cijele godine i oni koji se “pripremaju za ljeto”.

Pročitaj više
POVIJEST DIZANJA UTEGA

Pročitaj više
KAKO OPREMITI KUĆNU TERETANU?

Pročitaj više
5 OBAVEZNIH FITNES DODATAKA ZA TRENING

Pročitaj više
TOP 5 FITNES TENISICA ZA NOVU SEZONU

Pročitaj više