PULA MARATON 2022

MJESTO GDJE SE SVI OSJEĆAJU KAO POBJEDNICI

 Je li moguće preletjeti kroz čak 2000 godina povijesti u samo par sati? Organizatori sada već tradicionalnog Pula maratona uvjereni su da jest, a vas pozivaju da im se 17. rujna pridružite na jednoj od 3 utrke Pula maratona i postanete dio povijesti.

Tri utrke Pula maratona su Polamaraton (Pola je i talijansko ime Pule!) od 21 km, popularna X-ica od 10 km i utrka od 5 km. Zagrijavanje započinje dan ranije, 16. rujna, dječjim utrkama, na kojima sudjeluju klinci od 3 do 6 godina, ali i malo iskusniji trkači od prvog do šestog razreda osnovne škole.

Pula maraton kod odraslih i djece potiče aktivan i zdrav životni stil, što se u potpunosti podudara s filozofijom Intersporta, kao jednim od sponzora ovog sportskog događaja.

Intersport, kao ponosni partner Pula maratona, snažno podupire sve zainteresirane bez obzira na dob da se aktiviraju, a na nas uvijek mogu računati kao mjesto gdje će pronaći svu potrebnu opremu, ali i savjete o tome što je najprikladnije baš za njih.

Najveća atrakcija Pula maratona je pulska Arena, jedna od 6 najvećih na svijetu. Prekrasan ambijent rimskog amfiteatra bit će

središte svih događanja Pula maratona. Sve utrke startaju ispred Arene, a završnica i sam ulazak u cilj također je u prostoru Arene. Ovo je jedinstvena prilika da se doživi povijesni ugođaj, a veliki broj trkača na startu i satnica posložena tako da nakon dolaska prvog trkača na 5 km trkači redovito pristižu u Arenu, uvjereni smo, osigurat će nezaboravnu atmosferu. Ove godine očekuje se više o tisuću trkača, a dodatnu atrakciju priredit će svjetlosni efekti raspoređeni duž staze u sklopu Vizualije, festivala svjetlosti koji redovito prati Pula maraton.

Vidimo se u Puli! Ci vediamo a Pola!