Intersport je glavni sponzor serijala Lucky Trail utrka

Prošle godine u svibnju održana je prva utrka novog atraktivnog formata pod nazivom Lucky Trail. 600 trkačica i trkača okupljenih u tročlane timove trčalo je u prirodi Trakošćana. Odličan prijem novog načina utrkivanja i zadovoljstvo sudionika potaknulo je organizatore iz SRK Sparta Varaždin da utrku organiziraju i u jesen, u Parku prirode Papuk.

Nakon dvije utrke prošle godine, u ovoj godini Lucky Trail postaje pravi serijal timskih trail utrka koje će se održati na četiri predivne lokacije:

  • 23. 4. 2022. – Lucky Trail Trakošćan
  • 18. 6. 2022. – Lucky Trail Delnice
  • 17. 9. 2022. – Lucky Trail Papuk
  • 29. 10. 2022. – Lucky Trail Nin.

Što je tako posebno i drugačije u Lucky Trailu

Prije svega, na Lucky Trailu nitko ne trči sam, da biste sudjelovali morate okupiti tim od tri trkača/trkačice, u bilo kojoj kombinaciji po spolovima. Nakon toga trebate se prijaviti na jednu od distanci – možete sudjelovati na glavnoj utrci (12-14 km po trkaču) ili Lucky Mini Trailu (2.5 – 6 km po trkaču).

No tu posebnostima nije kraj. Na glavnoj utrci, koja privuče oko 80% sudionika, svatko trči tri puta, na tri staze u prirodi. Najjednostavnije je da zamislite štafetnu utrku, ali s tri različite staze. Prvo jedan po jedan član tima trči na prvoj, onda na drugoj i na kraju na trećoj stazi.

I sada dolazimo do najboljeg dijela – na stazi je uvijek samo jedan član tima, ostala dva člana čekaju svoj red na livadi gdje se rade izmjene. E na toj livadi je – fešta. Cjelodnevni program izvodi odličan DJ, a dobre zabave, podrške i navijanja – ne nedostaje.

Tko ne može na glavnu, može na Lucky Mini Trail

Jasno je da nisu svi spremni istrčati 12-14 kilometra, no za njih postoji Lucky Mini Trail. I dalje se sudjeluje u tročlanim timovima, no na Mini utrci svaki član tima ide na samo jednu stazu. To znači da 2.5 – 6 km, koliko su duge staze, možete prehodati ili pretrčati. Na Lucky Mini Trailu sudjeluju i djeca, čak i ona mala koje netko od roditelja vodi za ruku.

I medalje su stvarno posebne

Četiri utrke prate četiri motiva na medaljama i majicama. Posebnost je da će oni koji budu sudjelovali na sve četiri utrke, na kraju godine imati predivnu panoramu koja nastaje kad se medalje spoje.

Intersport i Lucky Trail

Intersport je i prošle godine podržao ovaj novi atraktivan format trčanja u prirodi, a ove godine je i glavni sponzor Lucky Trail serijala utrka.

Lucky Trail Trakošćan – prva utrka u nizu

  1. travnja održat će se prva Lucky Trail utrka ove godine. Na livadi ispred Hotela Trakošćan okupit će se 600 trkačica i trkača koji će se taj dan oznojiti, vjerojatno zablatiti i dobro zabaviti.

Prijave za utrku zatvaraju se 22. ožujka, pa svi koji žele sudjelovati moraju biti jako brzi s prijavom i uplatom startnine. Na samoj utrci ne trete biti osobito brzi, bitno je da stignete na cilj. 🙂

Više o Lucky Trailu: https://luckytrail.run/