Planinarenje-alpinizam - 37 1/2 - 27/28 - 280A - Merrell

Prikazuju se 0 proizvodi.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

Postavi uzlazni smjer

8 Proizvodi

24   60  
Filtriraj rezultate

Planinarenje

Pješačenje je osnovni oblik ljudskog pokreta. Ne radi se samo o mobilnosti, već i o užitku, udisanju sviježeg zraka, otkrivanju nepoznatih predjela, ostvarivanju osobnih ciljeva, druženju sa obitelji i prijateljima. Sa ove strane gledišta, pješaćenje je jedan od najzdravijih oblika rekreacije, jer zahtjeva relativno umjerena opterećenja tijela, kardiovaskularnog sustava kao i zglobova. Osim toga, aktivira većinu mišićnih grupa i nudi ravnomjernu raspodjelu opterećenja. Kretanje na svježem zraku i prelijepoj prirodi blagotvorno utječe na raspoloženje i psihu, povećava motivaciju i produktivnost, odličan je alat za stres i druge probleme suvremenog svijeta, a osim što ćete napuniti baterije, osloboditi ćete se i nakupljenog stresa.

Odgovarajuća oprema povećava zadovoljstvo, kao i sigurnost

Planinarjenje je aktivnost za koju nam ne treba mnogo opreme. Ali tih nekoliko bitnih stavki mora biti visoke kvalitete. Vjerojatno jedna od najvažnijih stvari je dobra obuća. Planinarske cipele moraju biti udobne, moraju pružiti izvrsno prianjanje na svim vrstama podloga, ali poželjno je i da su vodootporne. Pravilo je da dužina putovanja povećava potrebu za kvalitetnijom obućom. Za kraće dnevne izlete možemo koristiti nisku obuću. Za izlete na zahtjevnije planine potrebna je viša obuća koja osigurava bolju stabilnost i štiti zglobove.

Obvezna oprema za planinarenje uključuje i posebnu odjeću, koja se obično izrađuje od modernih materijala koji su izdržljivi, brzo se suše i dobro odvode vlagu. Čak i ljeti uvijek uzimamo planinarsku jaknu, što je sasvim u redu kada se vremenski uvjeti naglo pogoršaju. Vrlo su prikladne takozvane softshell jakne, koje su napravljene od laganog i  rastezljivog materijala koji omogućava potpunu slobodu kretanja.

Ruksak za svu opremu

Vaš vjerni suputnik je i ruksak, u koji pohranjujemo svu potrebnu opremu i nešto hrane i pića. Veličina ruksaka ovisi o dužini putovanja. U principu, svi moderni ruksaci su opremljeni posebnim ergonomskim leđnim dijelom, različitim pretincima koji omogućuju da sadržaj unutar ruksaka ostane netaknut od vanjskih čimbenika, naramenice su obložene i podesive. Unutar ruksaka nalazi se posebna pregrada sa mjehom za vodu.

Dok dodatna oprema uključuje planinarske štapove, kacige za najekstremnije planinare koji zimi odlaze u planine,  ali kojima također trebaju i kramponi.

Naravno, i djeca su ljubitelji prirode i planinarenja. Za najmlađe također postoje i dječje verzije obuće, kaciga, štapova kao i odjeće i ruksaka.

Internet trgovina Intersport nudi široku paletu obuće za planinarenje za sve uzraste i ukuse.

Postavi uzlazni smjer

8 Proizvodi

24   60  

Punjenje…