Brdski bicikli

Prikazuju se 0 proizvodi.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

Proizvodi 1-24 od 53

24   60  

Proizvodi 1-24 od 53

24   60  

BRDSKI BICIKLIZAM

Brdski biciklizam odnosno terenski biciklizam odnosi se na svaku vožnju biciklom izvan uređenih staza, odnosno po šumskim i brdski putevima, makadamu i drugim stazama. Popularnost ove relativno mlade grane biciklizma, kako u rekreativnom, tako i u natjecateljskom smislu, u neprestanom je porastu, a sam brdski bicikl, zbog svoje robusnosti, udobnosti i praktičnog dizajna, sve više iz svakodnevne uporabe istiskuje druge vrste bicikala. Zbog svoje namjene i to vožnji izvan asfaltiranih cesta, geometrija okvira ovih bicikala bitno je različita od one na biciklu namijenjenom gradskoj vožnji i asfaltiranim stazama. Imaju kompaktni okvir koji omogućava odličnu kontrolu nad upravljanje, a imaju i veliki broj brzina. Vrlo su izdržljivi te izrađeni kako bi što bolje savladali razne prepreke s kojima se možete susreti na neuređenim stazama.

OPREMA BRDSKIH BICIKALA

Okvir je temeljni dio bicikla čija veličina ovisi o visini biciklista. Okvir se izrađuje od jedne od četiri vrste materijala: čelik, aluminij, titan ili karbonska vlakna. Kotači su najčešće izrađeni od čelika i aluminija te imaju debele gume s visokim profilom koje su standard za terensku vožnju, ali postoje i one niskog profila koje su namijenjene za kišu i cestu. Dodatna oprema za bicikle je raznovrsna – boca za vodu, baterijska svjetla, blatobrani, prtljažnici i bočne torbe. Sve to služi kako bi vožnja na takvim biciklima bila što sigurnija i udobnija. Brdski bicikli koriste se i za odgovarajuća natjecanja te je brdski biciklizam čak i punopravna disciplina biciklizma na olimpijskim igrama.

RAZLIČITE VERZIJE

Unutar kategorije brdskih bicikala postoji nekoliko različitih verzija, prema broju amortizera, obliku okvira i veličini guma. Oni koji se tek uče voziti po neuređenim terenima potreban je brdski bicikl sa širim gumama grubljeg profila, snažnim kočnicama i prednjom vilicom sa suspenzijom. Prilikom kupovine brdskih bicikala treba voditi računa i o pedalama. Razlikuju se one s jednostavnom platformom koje omogućavaju vožnju s običnim sportskim cipelama, dok profesionalnije pedale zahtijevaju i posebnu obuću. Dostupni su i brdski bicikli za djecu koji su svojom veličinom, težinom i performansama prilagođeni djeci. Ženski bicikli odlikuju spuštenom cijevi koja olakšava pristup biciklu i samouvjereniji položaj za volanom. Muški bicikli odlikuju atraktivnim okvirom i robusnijim izgledom.

INTERSPORT

U Intersportu su dostupni brojni sportski bicikli različitih brendova kao što su Head, Nakamura, Genesis i brojnih drugih. Head bicikli su namijenjeni brdskom biciklizmu, a mogu služiti i u rekreativne svrhe te odlikuju izdržljivom kombinacijom opreme koja je garancija za dugotrajnost. Bicikli Nakamura su svestrani bicikli koji odlikuju svojom kvalitetom i izdržljivosti na svim terenima. Osim kvalitetnih bicikala, dostupna je i različita dodatna oprema za bicikle i bicikliste kao što su nosači za bocu, ruksaci, bočne torbe, sunčane naočale i brojni drugi dodaci.

Punjenje…