The World‘s Number 1 in Sports Retailing.

Valovita pjena za udobnost i amortizaciju

Japanska tvrtka Mizuno ove godine slavi 111. rođendan, a u proteklih 11 desetljeća razvila se u jednog od najpoznatijih i najvećih proizvođača tenisica za trčanje u svijetu.

Općenito se smatra kako su korisnici Mizuno tenisica najlojalniji korisnici bilo kojeg trkačeg branda, a tome sigurno pridonosi neprestano ulaganje u istraživanja i nove tehnologije. U tom smislu Mizuno Wave (engl. Val) tehnologija, od promocije 1997. godine do danas, dobiva sve više zadovoljnih korisnika kojima je vrlo važna amortizacija koraka i udobnost.

 

Wave Rider 20

 

Ono što Mizuno čini drugačijim od svih ostalih brandova za trčanje je Wave (valna) ploča koja je u potplatu svakog modela između dvije pjene i jedini je patent koji istovremeno daje udobnost i stabilnost. Prvi model s Wave pločom je bio Wave Rider pa je tako napravljena jubilarna, 20. izvedba legendarnoga Wave Ridera s novom Cloud Wave pločom u srednjem potplatu.

Prednost Cloud Wave ploče je još više stabilne-amortizacije, u odnosu na prethodnu Wave ploču puno je mekanija te daje više udobnosti stopalu. Tenisica je jako brza, odzivna te ima dobro prianjanje. Primjerena je i za veće udaljenosti.

U srednjem potplatu je ugrađena nova pjena U4iCX, koja daje još više udobnosti i mekoće prilikom trčanja. Poboljšan je prijelaz s pete na prste i fleksibilnost u prednjem djelu tenisice, kao i katapult efekt, kombinacija pjene i wave ploče, koji pomaže trkaču da nastavi dalje pri pojavi umora nakon većeg broja pretrčanih kilometara.

Wave Ultima 8 (ekskluzivno u Intersportu)

 

Izuzetno mekana tenisica koja ima sve osobine najboljih neutralnih tenisica za trčanje. Pruža maksimalnu udobnost, više potpore i jako dobru stabilnost za neutralni model, te učinkovito i mekano trčanje.

Nadograđena s novim U4icX srednjim potplatom. Primjerena je za neutralne trkače, koji nemaju većih biomehaničkih problema, iako zbog wave ploče koja je po cijeloj širini srednjeg i zadnjeg dijela potplata odgovara i supinatorima (ljudima koji gaze na vanjski rub tenisice). Poboljšan je Smooth Ride, odnosno katapult efekt, kombinacija pjene i wave ploče, koji pomaže trkaču da nastavi dalje kad se umori nakon većeg broja pretrčanih kilometara.